Σοκολατένια Αυγά με Φυστικοβούτυρο


Σοκολατένια αυγά με γέμιση φυστικοβούτυρο που δεν χρειάζονται καλούπια. Μια χαρούμενη εναλλακτική για τα πασχαλινά κόκκινα αυγά και μια γλυκιά πρόταση για το τραπέζι του Πάσχα. Γίνονται πολύ εύκολα και είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συμμετέχουν και τα παιδιά στην δημιουργία τους.


Αν σας αρέσει το φυστικοβούτυρο, όταν συνδυάζεται και με σοκολάτα είναι σκέτη απόλαυση. Αλμυρό και γλυκό κάνουν τον τέλειο συνδυασμό. Μπορείτε να τα διασκοσμήσετε όπως εσείς θέλετε ή να τα κάνετε όπως εγώ. Μερικά τα άφησα σκέτα και στα υπόλοιπα έκανα γραμμές με σοκολάτα.


Γίνονται πολύ όμορφα και θα διακοσμήσουν το γιορτινό σας τραπέζι τέλεια και συγχρόνως θα είναι ένα τέλειο επιδόρπιο μετά το γιορτινό γεύμα για μικρούς και μεγάλους.

Για να φτιάξετε αυτά τα σοκολατένια αυγά θα χρειαστείτε:

Υλικά:
240 γρ. αλμυρό φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/3 περίπου κούπα ρυζάλευρο (μπορεί και λιγότερο)
200 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, την αγαύη και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και μετά ρίχνουμε το ρυζάλευρο λίγο λίγο και τόσο ώστε να έχουμε μια νωπή και  πολύ μαλακιά ζύμη. Λόγω του ότι κάποια φυστικοβούτυρα είναι πιο πηχτά κι άλλα πιο λαδερά, η ποσότητα του ρυζάλευρου παίζει. Θα γίνει ζύμη περίπου 338 γρ.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μέρη των 47 περίπου γραμμαρίων για να κάνουμε 7 αυγά που θα τα χωρίσουμε στην μέση και θα βγάλουμε 14 μισά αυγά.

Παίρνουμε 47 γρ. ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλίτσα και την πιέζουμε με την χούφτα μας στο κουτάλι να πάρει το σχήμα του.


Το βγάζουμε από το κουτάλι και επαναλμβάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά για να σχηματίσουμε ένα αυγό.


Παίρνουμε το αυγό που έχουμε σχηματίσει και το κόβουμε στην μέση. Άν μας χαλάσει λίγο όταν το κόψουμε, το ξαναβάζουμε στο κουτάλι και πατώντας το το δίνουμε πάλι το σχήμα. Δεν θα συνιστούσα να κρατήσουμε τα αυγά ολόκληρα και να τα κάνουμε σοκολατένια, γιατί πέφτει πολύ φυστικοβούτυρο και η σοκολάτα θα χαθεί στην γεύση.


Αραδειάζουμε τα αυγά σε δίσκο με λαδόκολλα και τα βάζουμε στην κατάψυξη να σφίξουν μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα.


Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα αυγά μας ένα ένα και τα ξαναβάζουμε στον δίσκο με την λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο ή κατάψυξη για λίγα λεπτά για να κρυώσει πιο γρήγορα.

Με την σοκολάτα που περίσσεψε διακοσμούμε τα έτοιμα αυγά με γραμμές, βάζοντας την σε ένα σακουλάκι και κόβοντας πολύ λίγο την μητούλα της μίας γωνίας φτιάχνοντας ένα κορνέ. Η σοκολάτα θα πρέπει να έχει κρυώσει και να είνα ελαφρώς πηχτή για να δημιουργήσουμε τις γραμμές.

Έτοιμα τα σοκολατένια αυγά μας!


Vegan σοκολατένια αυγά, βιγκαν σοκολατένια αυγά, χορτοφαγικά σοκολατένια αυγά, νηστίσιμα σοκολατένια αυγά, Πασχαλινά σοκολατένια αυγά
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης