Κολοκυθάκια Παπουτσάκια

 

Πεντανόστιμα και ελαφριά κολοκυθάκια παπουτσάκια με υπέροχη και αρωματική γέμιση! Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται και δεν έχουν καμία σχέση με τα παραδοσιακά παπουτσάκια από μελιτζάνες. Δεν είναι καθόλου βαριά αφού αποφεύγουμε το τηγάνισμα που απαιτεί το αντίστοιχο με τις μελιτζάνες και η γέμιση τους είναι με λαχανικά, μανιτάρια, καρύδια και αρωματικά. 

Τα κολοκυθάκια είναι το αγαπημένο μου λαχανικό. Τα τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένα, βραστά, ψητά, τηγανιτά, σε λαδερό κλπ. Ποτέ όμως δεν τα είχα δοκιμάσει σε παπουτσάκια με γέμιση και έτσι είπα να το δοκιμάσω. Υπάρχουν πολλές συνταγές για κολοκυθάκια παπουτσάκια όμως αυτή μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα, έβαλα και τα δικά μου αγαπημένα υλικά και ιδού το αποτέλεσμα.



Τέλεια, ελαφριά καί πεντανόστιμα κολοκυθάκια παπουτσάκια που θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Η συνταγή βγάζει 12 μέτρια παπουτσάκια.

Υλικά:
6 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 μέτριες ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
130 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κυβάκια
1 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
2/3 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικό
1 κ.γ. μείγμα λαχανικών - βεγκέτα (αν δεν έχουμε ή δεν βρίσκουμε αντικαθιστούμε με κύβο)
1 κύβο λαχανικών
2/4 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε για 3-4 λεπτά τα κολοκυθάκια για να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζουμε και τα βρέχουμε με κρύο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα τους. Κόβουμε και από τις δύο πλευρές του κολοκυθιού μια λεπτή φετούλα για να δημιουργήσουμε την βάση που θα κάθονται τα παπουτσάκια μας και μετά στην μέση. Τις φετούλες που περισσεύουν δεν τις πετάμε, τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε στην άκρη για να τα προσθέσουμε στην γέμιση μας.


Αδειάζουμε το εσωτερικό με ένα κουταλάκι προσεκτικά μην τα σκίσουμε και να μην πάρουμε πολύ σάρκα από τον πάτο και ανοίξει. Το εσωτερικό από τα κολοκυθάκια δεν το χρησιμοποίησα γιατί ήταν όλο σπόροι. Αν τα δικά σας έχουν σάρκα, ψιλοκόψτε την μαζί με τις φετούλες για την γέμιση.


Σε ένα ταψί ή σχάρα, στρώνουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε στην άκρη για να ετοιμάσουμε την γέμιση.

Σε μια κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα και βράζουμε για λίγα λεπτά και έπειτα τα κολοκυθάκια από τις φέτες, τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, τον κύβο λαχανικών, το μείγμα λαχανικών, τον τοματοπελτέ, την ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα, δοκιμάζουμε αν θέλει κι άλλο αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τριμμένο φυτικό τυρί με τον άνηθο και τα τριμμένα καρύδια και τα ρίχνουμε στην γέμιση. Ανακατεύουμε καλά, ραντίζουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο τα παπουτσάκια που έχουμε στρωμένα στο ταψί, με ένα κουταλάκι τα γεμίζουμε με την γέμιση και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο φυτικό τυρί.

 

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!!


Χορτοφαγικά παπουτσάκια, βίγκαν παπουτσάκια, vegan παπουτσάκια, νηστίσιμα παπουτσάκια
Αρχική συνταγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης