Πουρές Κουνουπιδιού με Κινόα


Αν λατρεύετε το κουνουπίδι και τον πουρέ τότε αυτός ο συνδυασμός είναι όχι μόνο μια πολύ ωραία, νόστιμη πρόταση αλλά και πολύ θρεπτική γεμάτη πρωτεϊνη. Αν βαρεθήκατε λοιπόν τον κοινό πουρέ και θέλετε κάτι διαφορετικό γευστικά, δοκιμάστε το θα σας ενθουσιάσει.


Υλικά:
1 κεφάλι κουνουπίδι
1 κούπα κινόα
2,5 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών
2 κ.σ. φυτική μαργαρίνη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο
φυτικό γάλα όσο πάρει
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε την κινόα. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και διαλύουμε τον κύβο για να φτιάξουμε ζωμό λαχανικών και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κινόα και την μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ρουφήξει όλο το ζωμό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Βράζουμε το κουνουπίδι σε νερό ή στον ατμό μέχρι να μαλακώσει καλά. Κόβουμε το κοτσάνι και τα πολύ χοντρά μέρη.

Σε ένα μεγάλο μίξερ βάζουμε το κουνουπίδι, την κινόα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και 2 κ.σ. φυτικό γάλα. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πουρές. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε κι άλλο γάλα μέχρι να αραιώσει και να έχουμε την υφή που θέλουμε. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κι άλλο σκόνη σκόρδο ή ότι αλλο θέλουμε ανάλογα τις γευστικές μας προτιμήσεις.

Γαρνίρουμε με φρέσκα αρωματικά βότανα.

Veggietorials

1 σχόλια:

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης