Γρανίτα Ξυλάκι με Φρέσκα Φρούτα


Το καλοκαιράκι πλεόν είναι εδώ και η ζέστη σε λίγο θα χτυπήσει κόκκινο. Η λαχτάρα για κάτι παγωμένο και δροσιστικό τις καυτές μέρες του καλοκαιριού είναι μεγάλη και όλοι τρέχουμε στα ψυγεία για παγωτά και γρανίτες. Γιατί όμως να μην φτιάξουμε τις δικές μας γρανίτες, με αγνά υλικά και φρέσκα φρούτα που μπορούμε να έχουμε ανά πάσα στιγμή στο ψυγείο μας και να τα απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και τα παιδιά!


Γίνονται τόσο εύκολα και μπορούμε να τις φτιάξουμε με ότι φρέσκα φρούτα εποχής θέλουμε. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ, κόβουμε τα φρούτα σε φετούλες, βάζουμε τα υλικά στα καλούπια και ψυγείο για να παγώσουν. Τόσο απλά και γρήγορα!

Αν δεν έχουμε τα ειδικά καλούπια για παγωτά ξυλάκια, μπορούμε να πάρουμε τα πολύ μικρά πλαστικά ποτηράκια και για ξυλάκι να βάλουμε τη λαβή από ένα πλαστικό κουταλάκι ή πιρουνάκι όπως έχω κάνει στην παρακάτω φώτο. Όταν φάμε τη γρανίτα, κρατάμε την λαβή για τα επόμενα ώστε να μην αγοράζουμε συνέχεια κουταλάκια.


Υπέροχες γρανίτες με γεύση φρέσκων φρούτων και ελαφριά νότα καρύδας και δυόσμου! Δροσιστικές και λαχταριστές! Τα φρούτα που χρησιμοποίησα είναι φράουλες, ακτινίδιο, βατόμουρα και ροδάκινο αλλά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα σας αρέσουν, ακόμη και κατεψυγμένα ή να κάνετε συνδυασμό πολλών μαζί!

 

Υλικά:
2 κούπες γάλα αμυγδάλου
90γρ. σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
1/4 κούπας λάδι καρύδας
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
4 φρέσκα φύλλα δυόσμου ή μέντας
1 πρέζα αλάτι
Φρούτα τις επιλογής μας

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες και τις κολλάμε στα τοιχώματα των καλουπιών. Δεν τα παραγεμίζουμε για να αφήσουμε χώρο και για το μείγμα.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την γρανίτα (εκτός από τα φρούτα) και τα χτυπάμε καλά. Γεμίζουμε με το μείγμα τα καλούπια και βάζουμε τα φορμάκια στην κατάψυξη από βραδύς.

Την επόμενη μέρα οι γρανίτες μας είναι έτοιμες! Καλό Καλοκαίρι!


Χορτοφαγικές γρανίτες, βίγκαν γρανίτες, vegan γρανίτες, νηστίσιμες γρανίτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.

 

Πίσω από το Vegan & Νόστιμο

Translate this Blog

Yποκ/τα Αυγού & Κούπες Μέτρησης