Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Πατατόπιτα



Μια πιτούλα εύκολη και πολύ νόστιμη για να την απολαμβάνουμε όλες τις ώρες, στην δουλειά μας, με τον καφέ μας ή το τσάι μας.

Υλικά:
6 έτοιμα χωριάτικα φύλλα (κιχί)
6 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα (προεραιτικά)
1 κούπα μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα φυτικό τυρί τριμμένο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και σε ένα μπολ τις λιώνουμε. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να γίνουν διάφανα. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά. Δοκιμάζουμε κι αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Παίρνουμε ένα ταψάκι το λαδώνουμε ελαφρά και απλώνουμε 3 φύλλα, λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά. Γεμίζουμε με την γέμιση και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 3 φύλλα και αυτά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα γυρνώντας τες για να γίνουν σαν κορδόνι, λαδώνουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου και κόβουμε την πίτα σε κομμάτια τετράγωνα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την πίτα με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να χρυσαφίσει και να ξεροψηθεί ελαφρά η πίτα μας.


Χορτοφαγική πίτα, βίγκαν πίτα, vegan πίτα

6 σχόλια:

  1. adi gia 1 koupa fitiko tiri mporoume na valome 1 koupa diatrofiki magia ? euharisto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι γιατι η διατροφική μαγιά είναι ένα τελείως διαφορετικό υλικό και είναι σκόνη.

      Διαγραφή
    2. τι τραβάς και εσύ Vegan & Νόστιμο..:P...θα τη φτιάξω το σ/κ και θα σε ενημερώσω <3

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Καληςπέρα Νίκη, μπορείς να το παραλείψεις ή να βάλεις τυρί της αρεσκείας σου.

      Διαγραφή

Πως σας φάνηκε η συνταγή; Γράψτε μου τις εντυπώσεις σας, τα σχόλια σας ή τις παρατηρήσεις σας.